sâmbătă, 22 iunie 2013

Importanta cremelor cu factor de protectie solara





Soarele este esential pentru viata, dar periculos daca nu se respecta regulile de expunere la soare. Este responsabil in principal de imbatranirea prematura a pielii (photoaging), precum si de aparitia cancerului de piele. 

Expunerea la radiatiile solare este responsabila de aparitia a aproximativ 90% din cazurile de cancer de piele. Deci este foarte importand sa utilizam cremele cu factor de protectie solara si sa le utilizam corect.

Utilizarea corecta a cremelor de protectie solara reduce efectele negative legate de expunerea solara si previne aparitia cancerului de piele.

Cremele de fotoprotectie actioneaza prin reflexia sau blocarea radiatiilor UV si prevenirea penetrarii UVA si UVB in piele. Produsele cu efect fotopreptector se gasesc sub forma de creme, lotiuni, spray, gel, stick.

SPF ne indica protectia pentru UVB, dar protectia pentru UVA trebuie sa fie mentionata pe eticheta produsului.

Cand alegem o crema cu factor de protectie solara trebuie sa tinem cont in primul rand de tipul de piele pe care il avem. Cu cat pielea este mai deschisa la culoare, daca avem de asemenea parul si ochii deschisi, trebuie sa alegem o crema cu factor de protectie ridicat, atat pentru UVA cat si pentru UVB. 

De asemenea exista creme diferite pentru zonele pe care dorim sa le protejam, de exemplu  pentru fata, corp, precum si pentru par. In cazul cremelor de fotoprotectie pentru fata, exista in momentul de fata creme special concepute pentru tenul cu acnee vulgara, si de aceea daca suferiti de aceasta afectiune este bine sa folositi creme special adaptate pentru acnee.

Crema trebuie sa aiba un spectru larg de protectie, atat pentru UVA cat si pentru UVB, si trebuie de asemenea sa fie rezistenta la apa.


In cazul copiilor exista creme special concepute pentru ei si este de preferat sa folosim aceste creme in locul celor pentru adulti.

Crema cu factor de protectie trebuie aplicata cu 30 de minute inainte de expunerea solara.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu