duminică, 23 iunie 2013

Acneea si soarele



Soarele se presupune ca ar ameliora acneea, dar aceasta este doar o iluzie. Tenul acnneic va avea de suferit dupa expunerea la soare daca nu folosim cremele de protectie adecvata.

De fapt, expunerea la soare usuca pielea si pe langa efectul de ten bronzat, nuanta tenului pare uniformizata, ceea ce te lasa sa crezi ca ai scapat si de cosuri.

Problema este ca expunerea la soare contribuie la ingrosarea stratului superficial al pielii, consecinta ce duce la astuparea porilor. Pe o perioada mai lunga de timp insa, sebumul care nu mai are posibilitatea sa se elimine favorizeaza formarea punctelor negre si a cosurilor. Asa se explica practic de ce dupa un anumit timp de la intoarcerea din vacanta, cosurile incep sa-si faca din nou aparitia.

La inceput exista falsa impresie ca acneea s-a ameliorat, dar majoritatea pacientilor observa de exemplu ca toamna acneea se exacerbeaza.

Persoanele cu ten acneeic trebuie sa evite expunerea solara in orele de varf si trebuie sa foloseasca creme de protectie solara special concepute pentru persoanele cu ten acneeic.

Razele artificiale UV, folosirea solarului, poate duce de asemenea la eruptii acneiforme si agravarea acneei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu